Обиљежавање стогодишњице Завода ФМР „Др Мирослав Зотовић“

Ових дана Завод за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ у Бањалуци прославља 100 година свога постојања и рада, што је обиљежено организовањем 6. балканског конгреса артроскопије, спортске трауматологије и хирургије кољена, издавањем монографије и приређивањем изложбе архивских докумената под називом „Завод за физикалну медицину и рехабилитацију Др Мирослав Зотовић Бањалука: Сто година прве ортопедије у Бањалуци (1915–2015)“.

Церемонија отварања 6. балканског конгреса и изложбе архивских докумената одржана је у ЈУ „Бански двор – Културни центар“ 1. октобра 2015. у 19 часова. Конгрес и изложбу је отворио предсједник Републике Српске г. Милорад Додик, који је том приликом истакао да је ово добар примјер како двије институције од националног значаја, Архив и Завод, треба да сарађују у будућности.

Аутор монографије и изложбе је мр Бојан Стојнић, архивски савјетник, директор Архива Републике Српске и предсједник Управног одбора Удружења архивских радника Републике Српске.

До краја октобра мјесеца 2015. Архив и Завод ће приредити изложбу и промовисати монографију за грађане Бањалуке.