Споразум о сарадњи са Музејом жртава геноцида

У просторијама Архива Републике Српске у понедјељак 13. децембра 2021. потписан је протокол о срадњи између Архива Републике Српске и Музеја жртава геноцида. Протокол су потписали Бојан Стојнић, директор Архива Републике Српске и Дејан Ристић, директор Музеја жртава геноцида. Истога дана Музеј жртава геноцида закључио је протоколе о сарадњи са Народном и универзитетском библиотеком Републике Српске и Музејом Републике Српске, референтним установама културе Републике Српске.

Свечаном потписивању протокола о сарадњи присуствовао је и Његово преосвештенство српски православни епископ пакрачко-славонски г. Јован, председник Управног одбора Музеја жртава геноцида.

Потписници протокола су се усагласили у намјери да успоставе трајну и свеобухватну сарадњу, као и основе за заједничку организацију и реализацију пројекaта и програма из области културе, научно-истраживачке дјелатности, образовања, умјетности, културе сјећања и издаваштва посвећених геноциду почињеном над припадницима српског народа на подручју НДХ.