Web 2.0! Нова интернет страница Архива

Упосленици Архива Републике Српске поставили су данас нову интернет страницу своје институције. Нови website доноси нове садржаје и опције, али и старе садржаје у новом руху. Досадашњи чланци сачувани су уназад до 2013. године и пренесени у нову презентацију, а статичне стране прилагођене су и допуњене додатним информацијама. Стари website, кога смо користили од давне 2003. године, отишао је у заслужену пензију, похраном на Internet Archive Wayback Machine.

Поред основних страница о Архиву које доносе детаље о историјату, организационој структури, контакт адресама и архивским прописима, додати су нови садржаји који се односе на издаваштво, изложбе и Удружење архивских радника.

Детаљније су разрађене информације и упутства која се односе на кориснике и госте, у складу са широким дијапазоном њихових потреба. Као потпуни новитет на овој презентацији, нешто детаљнија упутства која се односе на имаоце и ствараоце као и на понуђаче услуга, биће објављена ускоро.

Такође, у странице које се односе на архивску и библиотечку грађу уз већ постојеће пописе фондова и збирки додати су нови садржаји. Посебну и корисну занимљивост представљаће блог дигиталних архивалија, који ће се редовно допуњавати новим садржајима, по плану, већ од прве седмице рада нове странице.

Поред редовног дијељења дигиталног материјала и повећања вијести и обавјештења, планирана је и допуна статичних страница новим информацијама и корисним садржајима.